Telefon: 031.425.8680 / 031.425.8681 | office@kinisis.ro

Terapia de remediere a durerilor de spate – abordare moderna 

Actualul stadiu in care au ajuns cercetarile dovedeste ca stabilizarea segmentara a coloanei vertebrale lombare trebuie realizata inainte de inceperea fazei “de rezistenta” a antrenamentului (adica in momentul in care solicitarile fizice sunt mari).

Doi muschi importanti  sunt responsabili pentru coloana lombara: transversul abdominal si multifidus lombar. Acesti muschi nu se numara printer cei responsabili de miscare, dar rezolva stabilitatea si aliniamentul fiecarei vertebre, corectand biomecanica coloanei , in vederea protejarii discurilor intervertebrale de incarcari gresite.

Datorita rolului si pozitiei acestor muschi, intarirea lor nu poate fi facuta prin antrenamente conventionale de tonifiere, sau de crestere a rezistentei la diverse solicitari.

La Kinisis  antrenamentul de stabilizare a segmentelor lombare consta in invatarea unor miscari coordinate specifice, pe care marea majoritate a persoanelor care sufera de dureri ale spatelui nu le-au invatat. Din contra ei si-au creat reflexul unor posturi gresite si a unei conditii mentale eronate, care ne spune sa evitam miscari ce duc la solicitarea muschilor transvers abdominal si multifidus lombar, fapt care, in timp, genereaza deteriorarea si atrofierea acestor muschi.

Acest antrenament se desfasoara in trei sectiuni  : sagital , frontal si transversal, iar miscarile au loc in pozitia verticala, alungit si sezut.