Telefon: 031.425.8680 / 031.425.8681 | office@kinisis.ro

Terapia Piezo-Wave  

terapia acustica de compresie miofasciala  

Terapia cu unde de soc extracorporeale   (ESWT) este o metoda de tratament a durerilor acute si cronice ale sistemului musculoscheletal. A fost folosita cu succes inca din anii ’90. Este o modalitate noninvaziva, eficienta, prin intermediul careia se amelioreaza circulatia sanguina si metabolismul tisular.

Mecanisul prin care ESWT influenteaza tesuturile este transformarea, la nivel celular, a stimulilor mecanici in procese biomoleculare care imbunatatesc metabolismul local. Efectul este asupra tuturor functiilor celulei, cum sunt cresterea, diferentierea, sinteza proteica, apoptoza fiziologica (autodistrugerea celulelor moarte). Acest mecanism se numeste “mecanotransductie”. Studii mai noi au aratat ca ESWT sunt capabile sa stimuleze sinteza de lubricina, o substanta care, ca si acidul hialuronic, este secretata de celulele sinoviale care captusesc cartilajul articular. Aceasta intervine in lubrifierea tendoanelor.

Energia sonica pulsata, prin care ESWT realizeaza compresia acustica (sau, mai simplu spus, masajul profund al tesuturilor) este folosita si pentru ameliorarea spasmelor musculare, leziunilor articulare, ligamentare si tendinoase.