Telefon: 031.425.8680 / 031.425.8681 | office@kinisis.ro

HUMAC NORM (DINAMOMETRU IZOKINETIC)

Ce inseamna”izokinetic”?

  • Contractia izokinetica – este un tip de miscare in care muschii se contracta cu o amplitudine maxima, iar segmentul de corp analizat(brat, gamba, etc.) se misca cu o viteza constanta.

  • Miscarile corpului se efectueaza cu ajutorul muschilor si al articulatiilor. Ne referim la musculatura agonista, care efectueaza o anumita miscare, si cea antagonista, care efectueaza miscarea opusa. In conditii normale exista o corelatie stabila intre cele doua. In situatii patologice, aceasta corelatie este distorsionata. Putem analiza cu HN forta musculara si capacitatea de miscare, mobilitatea la nivelul: umarului, cotului, pumnului, soldului, genunchiului si gleznelor, estimand disfunctionalitati date de traumatisme musculare, ligamentare si articulare, precum si riscul de ruptura.

  • Cu ajutorul evaluarilor HN, se poate intocmi un plan de recuperare “tintit” pe musculatura agonista/antagonista deficitara, putand specifica viteza si forta de contractie optima la care aceste structuri trebuie antrenate.

  • De asemenea, cu ajutorul HN se pot decela dezechilibre musculare intre partea dreapta si stanga a corpului. Daca exista o diferenta mai mare de 10% intre acestea, exista risicul aparitiei unor afectiuni osteo-articulare.